Pridať recept

Zapečená treska s brokolicou

ingrediencie

400 g
rybie filé z tresky
200 g
brokolica
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
100 ml
zeleninový vývar
50 g
strúhanka
25 g
parmezán
olivový olej
mleté čierne korenie

postup

1.
Strúhanku dozlata nasucho pražte na panvici s nepriľnavým povrchom. V hrnci rozohrejte lyžicu oleja a pomaly na ňom domäkka opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridajte na ružičky rozobratú umytú brokolicu, prelisovaný cesnak a všetko zalejte vývarom. Zmes na miernom plameni 5 minút povarte.
 
2.
Filety z tresky osušte, pokrájajte na väčšie kúsky a rozložte na dno naolejovanej zapekacej misky. Na rybu navrstvite brokolicovú zmes a všetko zasypte opraženou strúhankou a parmezánom.
3.
Grilujte do zlatista približne päť minút na najvyššom stupni. Dospelým môžete pokrm dochutiť korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...