Pridať recept

Obrátený jabĺčnik

ingrediencie

8 ks
jablko
1 ks
škoricový cukor
250 g
hladká múka
250 g
cukor
1 dl
olej
1 dl
voda
1 ks
kypriaci prášok
4 ks
vajce
1 PL
Cera
100 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Najprv si ošúpeme a nastrúhame jablká. Na dno pekáča dáme papier na pečenie a naňho naukladáme jablká. Posypeme ich škoricovým cukrom
 
2.
Vajcia si vymiešame s cukrom. Postupne pridávame vodu, olej a nakoniec múku s kypriacim práškom. Hotové cesto vylejeme na jablká a dáme do rúry na 150 stupňov na 20 minút.
3.
Upečený koláč necháme prechladnúť a potom ho prevrátime naopak. Na jablka natrieme čokoládu, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli spolu s Cerou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať