Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce klobásky

ingrediencie

10 kg
bravčové mäso zo stehna
4 kg
bôčiku bez kostí
1 balíček
bravčových čriev
3 ks
hlavička cesnaku
1 balíček
čierneho mletého korenia
2 balíčky
mletá červená sladká paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá štipľavá paprika

postup

1.
Stehná a bôčik pomelieme (na mlynčeku nastavíme nástavec s väčšími dierkami). Pomleté mäso vložíme do väčšej nádoby. Mäso rozložíme. Pridáme mletú červenú papriku, môžme aj trocha štipľavej mletej červenej papriky. Pridáme sáčok čierneho mletého korenia. Osolíme podľa chuti, natlačíme očistený cesnak. Poriadne rukou viackrát premiešame. Pracujeme v miestnosti s nižšou teplotou. Mäso necháme stáť min 1/2 hod.
2.
Črevá rozbalíme a zalejeme studenou vodou, necháme stáť 1/2 hod. Po 1/2 hodine plníme mäso do čriev.
3.
Vzduchové bubliny prepichujeme ihlou. Črevá zatočíme po cca 15cm na klobásy.
5.
Údime v údiarni s tvrdým drevom cca 5-6 hodín. Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marcela552
17.1.2015 21:59 | |
+3 -3
Ja by som sa chcela opytat, ake je to tvrde drevo???
janick107
3.4.2015 21:18 | |
+5 -3
Najlepsie ceresna alebo Buk
obyvatelsr
18.12.2013 15:19 | |
+19 -3
dobrý recept. akurát len,že je mäsovú zmes by som nechal zreagovať cez noc na chladnom mieste a až potom plniť do čriev.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.