Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku

4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
1/2 ks
citrónová šťava z 12 citróna
100 ml
mlieko
100 g
strúhaný eidam
1 strúčik
cesnak
1 ČL
horčica
2 ks
vajce
1/2 ČL
kari korenia
2 ČL
korenie na americké zemiaky prípadne môžete nahradiť iným obľúbeným korením
100 g
polohrubá múka
1 PL
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
olej na vysmážanie

postup

1.
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko.
2.
Cestíčko : V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr ( na strúhadle na mrkvu ), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku.
3.
Tip: Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slavera
1.7.2014 18:43 | |
+0 -0
naco je v recepte spominane to mlieko?
diabambulka
5.7.2014 19:28 | |
+1 -0
jasné pri nahadzovaní receptu sa mi to nejako poplietlo a namiesto 100 ml piva som napísala 100 mlieka :-)
dobruchut.sk
30.6.2014 19:41 | |
+0 -0
koľko toho piva?
diabambulka
5.7.2014 19:27 | |
+1 -0
jasné 100 ml
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...