Pridať recept

Paradajkové sugo na pizzu

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
150 PL
olivový olej
1 konzerva
paradajka
1 KL
sušené oregáno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
cukor

postup

1.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno pokrájame. V panvici rozpálime olej a speníme cibuľu s cesnakom.
 
2.
Potom pridáme paradajky rovno z konzervy a jemne ich roztlačíme vareškou.
3.
Dochutíme korením, soľou, bazalkou a na miernom ohni varíme približne 20 minút, kým zmes nebude hustejšia. Potom odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť a natierame na pizzové cesto.
4.
TIP: Táto omáčka sa dá použiť aj ako základ na cestoviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať