Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizza z lístkového cesta

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
4 PL
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnak
100 g
šunka
150 g
tvrdý syr
štipiek
oregano

postup

1.
Môžete použiť buď chladené alebo mrazené lístkové cesto. V oboch prípradoch je najlepšie ho nechať odležať aspoň 20 minút v izbovej teplote. Opatrne ho rozoberieme na pláty a rozložíme na látkovú utierku. Povrch cesta prikryjeme druhou utierkou a dáme rozmraziť tak, aby okraje cesta nevyschli.
2.
Rozmrazené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Na pizzu poukladáme plátky salámy, nastrúhaný syr, posypeme ju bazalkou alebo oreganom a dáme piecť.
3.
Pečieme vo vpred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút dochrumkava.
4.
TIP: Ako oblohu môžeme zvoliť akúkoľvek variáciu pizze podľa vlastnej chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.