Pridať recept

Pizza z lístkového cesta

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
4 PL
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnaku
100 g
šunka
150 g
tvrdý syr
štipiek
oregano

postup

1.

Môžete použiť buď chladené alebo mrazené lístkové cesto. V oboch prípradoch je najlepšie ho nechať odležať aspoň 20 minút v izbovej teplote. Opatrne ho rozoberieme na pláty a rozložíme na látkovú utierku. Povrch cesta prikryjeme druhou utierkou a dáme rozmraziť tak, aby okraje cesta nevyschli.

 
2.

Rozmrazené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Na pizzu poukladáme plátky salámy, nastrúhaný syr, posypeme ju bazalkou alebo oreganom a dáme piecť.

3.

Pečieme vo vpred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút dochrumkava.

4.

TIP: Ako oblohu môžeme zvoliť akúkoľvek variáciu pizze podľa vlastnej chuti.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca pizza Margherita
Unikol recept na najlepšiu domácu pizzu a my ho máme! Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! (recepty)
Aby bola domáca pizza viac než dobrá, potrebujete kvalitné ingrediencie, trpezlivosť a správnu techniku...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!