Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizza z lístkového cesta

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
4 PL
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnak
100 g
šunka
150 g
tvrdý syr
štipiek
oregano

postup

1.
Môžete použiť buď chladené alebo mrazené lístkové cesto. V oboch prípradoch je najlepšie ho nechať odležať aspoň 20 minút v izbovej teplote. Opatrne ho rozoberieme na pláty a rozložíme na látkovú utierku. Povrch cesta prikryjeme druhou utierkou a dáme rozmraziť tak, aby okraje cesta nevyschli.
2.
Rozmrazené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Na pizzu poukladáme plátky salámy, nastrúhaný syr, posypeme ju bazalkou alebo oreganom a dáme piecť.
3.
Pečieme vo vpred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút dochrumkava.
4.
TIP: Ako oblohu môžeme zvoliť akúkoľvek variáciu pizze podľa vlastnej chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Mnohí z nás si nesú doslova traumu, blok, zo školskej jedálne a niektoré jedlá nedajú do úst už len z princípu. Verte,...
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...