Pizza z tvarohového cesta
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
250
g
tvaroh
100
ml
olivový olej
450
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok
4
PL
paradajkový pretlak
1
strúčik
cesnaku
2
ks
paradajka
1
ks
farebná paprika
štipiek
oregano
postup
1.
V miske zmiešame vajcia, tvaroh, olivový olej, polohrubú múku a kypriaci prášok. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu odležať na teplejšom mieste.
2.
Pracovnú dosku poprášime múkou, cesto rozdelíme na dva bochníky a rozvaľkáme na ohrúhlu pizzu. Preložíme na papierom vystlaný plech a obložíme.
3.
Pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s cesnakom. Paradajky pokrájame na kolieska spolu s paprikou a vysypeme nimi pizzu. Dochutíme oreganom a môžeme piecť vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 15 minút dochrumkava.
4.
TIP: Môžeme použiť akúkoľvek inú oblohu alebo môžeme pripraviť slaný koláč s cibuľou, so syrom, s bryndzou, cesnakom alebo kúskami šunky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.