Papriková pizza
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
10
g
droždie
150
ml
mlieko
20
ml
olej
1
ks
vajce
štipiek
soľ
Obloha na pizzu
250
g
farebná paprika
1
ks
pór
1
ks
šalotka
2
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
trochu
olivový olej
2
KL
majonéza
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
pizza korenie
60
g
plátkov ementálu
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme rozmrvené droždie a prilejeme do múky spolu s vajíčkom, so soľou a s olejom. Vypracujeme hladké cesto a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na obdĺžnik. Pokrájame na štvorce a preložíme na papierom vymastený plech. Necháme približne 10 minút nakysnúť. Potom kúsky potrieme olejom, posypeme korením na pizzu, pokvapkáme olejom a ochutenou majonézou.
2.
Farebné papriky a paradajky pokrájame na menšie kúsky a zmiešame s nakrájaným pórom a cibuľou. Pridáme prelisovaný cesnak, olej, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
3.
Túto zmes rozložíme na pizzové kúsky, posypeme nastrúhaným ementálom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Upečenú pizzu pokvapkáme olivovým olejom a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.