Pridať recept

FOTORECEPT: Očistný kváskový chlieb

ingrediencie

200 g
kvások
500 g
múka
100 g
vločky
30 g
psyllium
1 hrsť
slnečnicové semienko
1,5 KL
soľ
2 KL
rasca

postup

Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
 
1.
V mise zmiešame 200 gramov nakysnutého kvásku, múku a psyllium.
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
 
2.
Potom pridáme vločky, slnečnicové semienka, rascu a soľ.
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
3.
Postupne prilievame teplú vodu (cca 300ml) a spracujeme tuhé cesto.
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
4.
Cesto je vtedy dobré, keď sa odliepa od okrajov. Misu s cestom prikryjeme a necháme dva dni fermentovať.
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
5.
Potom chlebík preklopíme na plech a pečieme 40 minút pri 200 stupňoch.
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Fotorecept: Očistný kváskový chlieb
Zdroj: vacica
6.
Chutí úžasne :) Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.1.2016 21:30 | |
+5 -5
Dobrý deň, rada by som sa opýtala na fermentáciu cesta na chlieb. Dáva sa na 2 dni do chladničky odstáť. Predpokladám, že nie pri izbovej teplote. Ďakujem.
Anonymný nick
28.2.2014 09:24 | |
+4 -0
Prosím Vás a vedel by mi niekto povedať ako spravím ten kvások? nerozumiem keď je v recepte, že 200g kvások, kde ho zoberiem..
dobruchut.sk
28.2.2014 10:05 | |
+2 -0
Jedná sa o chlebík z ražného kvásku. Kvások si zarobíte, skladujete v chladničke, občas prikŕmite, a hlavne pečiete z neho rôzneho dobroty: chlebík, langoše, záviny, šišky. Recept na domáci kvások: http://dobruchut.azet.sk/recept/25045/fotorecept-domaci-kvasok-z-raznej-muky/
Podobné články
Ražný kvások
Ako získať ražný kvások?
Keď už ste sa rozhodli začať s pečením domáceho chleba, chýba vám jedna dôležitá vec - RAŽNÝ KVÁSOK.
Domáci celozrnný chlieb
Najviac vyhľadávaný recept na NAJZDRAVŠÍ CHLIEB – pozrite sa, ktorý to je! Toto by ste mali vedieť ešte skôr, než začnete piecť
Chcete začať so zdravším stravovaním ale nechcete sa vzdať chrumkavého pečiva? Ani nemusíte! Poradíme vám,...
ozdravenie kvásku
Ako oživiť ražný kvások na pečenie chleba?
Niekedy aj napriek tomu, že všetko robíte ako inokedy, chlieb sa prestane dariť. Striedka nie je čo bývala, je...
Kvások počas dovolenky
Čo s kváskom na pečenie počas dovolenky?
Čaká vás letná dovolenka a rozmýšľate, ako to zvládne váš kvások? Áno, my čo si doma pečieme chlieb...
Ako založiť vlastný ražný kvások na pečenie chleba
Proces pestovania vlastného kvásku nie je zložitý, stačí vám múka, voda, zavárací pohár a trochu trpezlivosti.
Máte doma vločky? 6 perfektných tipov, ako využiť vločky v kuchyni, o týchto ste určite ešte nepočuli
Máte doma vločky? 6 perfektných tipov, ako využiť vločky v kuchyni, o týchto ste určite ešte nepočuli
Aj vy máte radi vločky? A viete, na čo všetko ich môžete okrem varenia použiť? Budete prekvapení!