Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-čučoriedková torta zo špaldovej múky

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
100 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
citrón
500 g
mrkva
150 g
orechy
150 g
kokos
180 ml
olej
200 g
hladka spaldova muka
20 g
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
puding
1 PL
fernet
500 ml
ryžové mlieko
čučoriedka
černicový džem

Na vysypanie plechu

maslo
špaldová strúhanka

postup

1.
Najprv vyšľaháme vajcia s klasickým a vanilkovým cukrom.
3.
Pomleté orechy opečieme na sucho na panvici (asi 3 minúty) a pridáme ich do cesta.
4.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, kokos, múku a všetko poriadne premiešame.
6.
Vznikne nám krásne, voňavé cesto, ktoré vylejeme do formy (vopred sme si ju vymastili a vysypali strúhankou).
7.
Pečieme pomaly, asi 40 minút pri teplote 180-200 stupňov. Cesto bude upečené, ak sa bude odliepať od krajov a na dotyk tuhé. Prípadne strčte doňho špáradlo a keď sa naňho nebude nič priliepať, korpus je hotový :)
8.
Medzitým, čo sa nám bude korpus piecť, si urobíme jednoduchú plnku: Urobíme si puding z mlieka a prášku. Nepridávame žiaden cukor (keďže šľahačka bude dostatočne sladká).
10.
Vychladnutý puding a šľahačku spojíme a primiešame 1 PL fernetu.
12.
Korpus rozdelíme na polovicu (šikovné gazdinky môžu aj na tri časti, ale chce to opatrnosť). Každý kus korpusu polejeme černicovou šťavou z kompótu (asi 3 PL).
13.
Potom ho potreime černicovým džemom a pridáme šľahačkový krém.
14.
Rozvnomerne plnku rozotrieme a posypeme čučoriedkami. Priložíme druhý plát (ak sme si korpus rozdelili na 3 časti, tak postup opakujeme, ak iba na dve časti, prikryjeme korpusom a už iba potrieme šľahačkou).
15.
Na záver môžeme tortu posypať grankom. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, nech sa spoja chute :)
16.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lienka022
14.4.2014 13:54 | |
+0 -0
Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho spravím, len by som chcela podotknúť, že sú tam čučoriedky, nie černice :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...