Pridať recept

FOTORECEPT: Kapustové halušky

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

polohrubá múka
hladká múka
2 ks
vajce
vlažná voda
2 ks
postrúhaný väčší zemiak
soľ
slanina
kyslá kapusta
masť
mleté čierne korenie
podľa chuti
ocot
cibuľa

postup

1.

Urobíme klasické haluškové cesto z polohrubej a hladkej múky, vajec, zemiakov a vody. Osolíme.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
 
2.

Kým voda začne vrieť, nakrájame si slaninu.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
3.

Halušky dáme ho vriacej vody a varíme, kým halušky vyplávajú na povrch.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
4.

Na rozohriatom oleji opražíme slaninu.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
5.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
6.

... a kapustu a chvíľu dusíme. Ak kapusta nie je dosť kyslá, dochutíme trochou octu.

Fotorecept: Kapustové halušky
Fotorecept: Kapustové halušky
Zdroj: Fitkucharka
7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
5.3.2021 12:07 | |
+1 -2
tvrdosť halušiek záleží od toho akú múku použijete, nie či tam je alebo nie je vajce, my vajce dávame a sú fajne mäkké, keby ste spravili cesto iba z hladkej múky tak by boli tvrdšie
Dr.MatiZz
26.5.2016 14:37 | |
+35 -5
recept vyzera dobre aj postup, ale pre cloveka ktory to nikdy nerobil je to dost narocne, chyba presne mnozstvo muky a popis ako huste ma cesto asi byt
imatia
17.10.2018 11:39 | |
+15 -14
do halušiek nikdy nejde vajce, vtedy sú tvrdé! Koľko ľudí bude jesť, toľko zemiakov zotrieme, posolíme a pridáme polohrubú múku, toľko, aby vzniklo polohusté cesto, čiže presné množstvo múky sa nedá uviesť! ale cesto nesmie byť riedke, lebo by sa vo vode rozišlo.
Podobné články
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.