Pridať recept

FOTORECEPT: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky

Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26

ingrediencie

250 g
pohánková múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
perníkové korenie
1 KL
citrónová kôra
50 g
maslo
1 ks
vajce
3 PL
voda
2 KL
tekutá stévia

postup

Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
 
1.
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, perníkové korenie a citrónovú kôru. K sypkým surovinám primiešame zmäknuté maslo, vajíčko a sladidlo. Podľa potreby prilejeme vodu.
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
 
2.
Rukami vypracujeme tuhé cesto.
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
3.
Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hod. do chladničky.
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
4.
Cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a pomocou formičiek vykrajujeme perníky.
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
5.
Perníky uložíme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov 10 min. Hneď po upečení sú perníky krásne mäkké, ale keď ich necháme v dóze cca 10 dní, budu chutiť ešte viac.
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lomej28
10.12.2014 17:34 | |
+1 -0
Dobry den, kolko je asi 2kl stevie medu?
Anonymný nick
14.9.2014 12:15 | |
+4 -0
a nemozem tam dat aj obyc. celozrnnu muku? a namiesto obyc. masla arasidove maslo?
Anonymný nick
25.11.2013 09:46 | |
+2 -1
ja mám len otázočku, či sú perníčky naozaj bez medu?
Anonymný nick
25.11.2013 18:41 | |
+2 -5
Perníky neobsahujú vôbec med. Na med mám rovnaký názor ako na cukor, veľký rozdiel medzi nimi nie je. Ako sladidlo som použila iba stéviu, ale je pravda, že nie každému vyhovuje jej špecifická chuť. V originálnom recepte bol na osladenie použitý agávový sirup.
Podobné články
Perníky
Najlepšie perníky: Šťavnaté, voňavé a krásne jednoduché
10 vynikajúcich a overených receptov na tie najlepšie perníky.
Jablkovo-mrkvový perník s orechami
Jablkovo-mrkvový perník s orechami, tak jemný, až sa rozplýva na jazyku! Výborný HRNČEKOVÝ recept, ktorý zvládne každý
Krásne vláčny a zároveň krehký. Jablkovo-mrkvový perník, ktorý prevonia celý dom a chutí celej rodine.
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou...