Pridať recept

Drobné prešovské vianočné pečivo

ingrediencie

300 g
hladká múka
160 g
práškový cukor
120 g
maslo
3 ks
žĺtok
120 g
mleté mandle
1 ks
žĺtok na potretie
100 g
mandľové lupienky
trochu
tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie plechu
trochu
práškový cukor

postup

1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku a cukor, pridáme na kocky nakrájané maslo a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto a vypracujeme z neho šúľok. Ten nakrájame na malé kocky a vytvarujeme guľôčky, ktoré sploštíme.
 
2.
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Koláčiky poprekladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po vychladnutí môžeme koláčiky ešte posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať