Pridať recept

FOTORECEPT: Krémeš trošku inač

ingrediencie

Cesto

7 ks
vajce
7 PL
múka hladká
7 PL
práškový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
olej

plnka 1

4 ks
puding zlatý klas
9 ks
vaječný bielok
330 g
práškový cukor
1 liter
mlieko

plnka 2

2 tégliky
šľahačka
2 ks
stužovač šľahačky
200 g
nastrúhanej mliečnej čokolády

postup

1.
Cesto: Urobíme si klasické piškótové cesto. Rozdelíme si vajcia na žĺtka a bielka
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
 
2.
do žĺtkov pridáme práš.cukor a vyšľaháme na penu
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
3.
potom keď máme penu pridáme olej a premiešame. z bielka si vyšľaháme tuhý sneh.
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
4.
do žĺtkovej zmesi pridáme múku a kypriaci prášok a zamiešame.. postupne zľahka pridáme sneh.
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
5.
zmes vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180°C cca 15-19min (riadťe sa svojou rúrou, každá pečie inak )
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
6.
zo zlatých klasov, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. a necháme ho trošku vychladnúť
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
7.
z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a mierne vychladnutý krém, po častiach vmiešavame do bielkov.
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
8.
pudingovú zmes vložíme na vyhladnutú piškótu a rovnomerne natrieme a necháme stuhnúť
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
9.
na stuhnutú a vyhladnutú zmes, dáme vyšľahané šľahačky, ktoré sme si vyšľahali aj so stužovačom.
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
10.
a navrch dáme nastruhanu čokoládu.
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Fotorecept: Krémeš trošku inač
Zdroj: Spydigy
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
tinka2601
18.6.2014 12:47 | |
+0 -2
nieje tam napísané koľko múky
tinka2601
18.6.2014 12:18 | |
+0 -1
nieje napísané koľko múky tam má ísť...
tinka2601
18.6.2014 12:17 | |
+0 -0
koľko múky??nieje napísané...
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.