Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šošovicovo-paradajková polievka so pšenovými knedličkami

ingrediencie

400 g
červená šošovica
400 g
konzervované paradajky
3,5 litre
voda
300 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
mletá červená paprika
2 PL
gulášové korenie
1 KL
ligurček

Knedličky

150 g
pšeno
450 ml
voda
1 PL
mleté ľanové semienko
7 PL
pohánková múka
1 KL
soľ
bylinky podľa chuti

postup

1.
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a osmažíme vo veľkom hrnci na oleji dozlatista. K osmaženej cibuli pridáme paradajky a po 10-tich minútach ich zalejeme vodou.
2.
Do vriacej polievky pridáme šošovicu, koreňovú zeleninu a ostatné korenie. Necháme prevrieť max 10 min., šošovica je hotová za pár minút.
3.
Na knedličky si zmiešame v miske uvarené pšeno s múkou, ľanovým semienkom, soľou a bylinkami.
4.
Rukami vytvarujeme malé guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Keď vyplavú knedličky na povrch, scedíme ich a podávame v polievke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...