Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kokosové muffiny

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
125 g
kryštálový cukor
125 g
rozpustené maslo
50 g
struhaneho kokosu
150 g
posekané hrozienka
2 ks
vajce
2 ČL
zarovnané prášku do pečiva
180 ml
mlieko

Krém

250 g
Mascarpone
1 PL
práškový cukor
2 PL
smotana na šľahanie
1/2 ČL
vanilkový extrakt

postup

1.
Mlieko za staleho miesania zahrievame s cukrom a maslom, kym sa vsetko neroztopi. Odlozime bokom ochladnut.
2.
Vajcia jemne metlickou preslahame a pridame vychladnute mlieko s roztopenym maslom a cukrom.
3.
Do druhej misy preosejeme muku, pridame prasok do peciva, posekane hrozienka, struhany kokos.
4.
Celu tekutu zmes pridame do muky a rucne premiesame. Nemiesame dlho, iba parkrat zamiesame, kym sa suroviny spoja.
5.
Do plechu na muffiny vylozeneho s papierovymi kosickami rozdelime cesto. Davame cca 2 PL do jedneho kosicka.
6.
Pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote 200 stupnov C 15 - 20 minut dozlatista.
7.
Mascarpone vymiesame s praskovym cukrom a pridame vanilkovy extrakt a slahackovu smotanu ( iba na zriedenie kremu).
9.
dozdobime mandlovymi lupienkami a z coko chipsov urobime stred kvietku
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
26.11.2013 17:57 | |
+4 -0
Tak, my ostatní sa nechytáme.... krásne mafinky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.