Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingovo-makové špagety

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
bezlepkové špagety
500 ml
sójové mlieko
1 ks
vanilkový puding
5 PL
mletý mak
1 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
tekutá stévia
50 g
sušené hrozienka
1/2 dl
rum
50 g
tekvicové semienka

postup

1.
Špagety nalámeme na tretiny a uvaríme podľa návodu v neosolenej vode. Po uvarení scedíme a prepláchneme studenou vodou.
2.
Polovicu mlieka dáme variť a v druhej polovici rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme k nemu druhú polovicu mlieka s pudingom a miešame, pokým nebude puding hustý.
3.
Počas varenia pridáme k pudingu mak a sladidlo podľa chuti. Použila som ako štandardne stéviu, ale samozrejme je možné osladiť pokrm čímkoľvek, čo máme doma.
4.
K uvarenému pudingu pridáme hrozienka namočené v rume.
5.
Nakoniec zmiešame puding s uvarenými cestovinami a preložíme do obdĺžnikovej formy.
6.
Vrch posypeme tekvicovými semienkami, rukou ich jemne pritlačíme na špagety a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
7.
Veľmi dôležitá je posledná fáza, a to vychladnutie a zatuhnutie jedla. Špagetový koláč musí poriadne vychladnúť, aby puding zatuhol a pokrm sa dal zľahka vyklopiť z formy. Túto dobrotu som piekla v neskorých večerných hodinách a dalo mi veľa námahy sa premôcť, aby som ho o 23:00 hod. neochutnala :) Ale podarilo sa a na raňajky som si ho vychutnala dosýta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...