Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Morčacie na šampiňónoch

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
6 ks
šampiňóny
1 ks
biela cibuľa
3 PL
maslo
3 PL
plnotučná horčica
2 ČL
soľ
3 ČL
mletá červená sladká paprika
štipiek
čierneho korenia
3 dl
slepačí vývar
250 g
cestoviny kolienka
1 dl
mlieko alebo smotana
1 PL
hladká múka
100 g
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Mäsko si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky - ja ich robím ako medailónky a jemne naklepeme.
2.
Jednotlivé kúsky osolíme, okoreníme, opaprikujeme - paprikujem cez sitko, aby som nemala hrudky v paprike a je to rovnomernejšie. Nakoniec si lyžičkou na každý kúsok podelím polovičku dávky horčice a roztriem. Mäsko otočíme a postup zopakujeme.
4.
Pokiaľ nám cibuľka spení, očistíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame
5.
Cibuľka je opražená, pridáme mäsko a osmahneme ho z oboch strán. Podlejeme vývarom. V druhom hrnci zatiaľ uvaríme kolienka.
6.
Pridáme šampiňóny a necháme podusiť, aby zmäkli. Keď sú mäsko aj šampiňóny mäkké, rozmiešame si v smotane múku a cez sitko prelejeme. Necháme ešte prevrieť a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...