Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Morčacie na šampiňónoch

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
6 ks
šampiňóny
1 ks
biela cibuľa
3 PL
maslo
3 PL
plnotučná horčica
2 ČL
soľ
3 ČL
mletá červená sladká paprika
štipiek
čierneho korenia
3 dl
slepačí vývar
250 g
cestoviny kolienka
1 dl
mlieko alebo smotana
1 PL
hladká múka
100 g
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Mäsko si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky - ja ich robím ako medailónky a jemne naklepeme.
2.
Jednotlivé kúsky osolíme, okoreníme, opaprikujeme - paprikujem cez sitko, aby som nemala hrudky v paprike a je to rovnomernejšie. Nakoniec si lyžičkou na každý kúsok podelím polovičku dávky horčice a roztriem. Mäsko otočíme a postup zopakujeme.
4.
Pokiaľ nám cibuľka spení, očistíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame
5.
Cibuľka je opražená, pridáme mäsko a osmahneme ho z oboch strán. Podlejeme vývarom. V druhom hrnci zatiaľ uvaríme kolienka.
6.
Pridáme šampiňóny a necháme podusiť, aby zmäkli. Keď sú mäsko aj šampiňóny mäkké, rozmiešame si v smotane múku a cez sitko prelejeme. Necháme ešte prevrieť a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...