Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Morčacie na šampiňónoch

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
6 ks
šampiňóny
1 ks
biela cibuľa
3 PL
maslo
3 PL
plnotučná horčica
2 ČL
soľ
3 ČL
mletá červená sladká paprika
štipiek
čierneho korenia
3 dl
slepačí vývar
250 g
cestoviny kolienka
1 dl
mlieko alebo smotana
1 PL
hladká múka
100 g
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Mäsko si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky - ja ich robím ako medailónky a jemne naklepeme.
2.
Jednotlivé kúsky osolíme, okoreníme, opaprikujeme - paprikujem cez sitko, aby som nemala hrudky v paprike a je to rovnomernejšie. Nakoniec si lyžičkou na každý kúsok podelím polovičku dávky horčice a roztriem. Mäsko otočíme a postup zopakujeme.
4.
Pokiaľ nám cibuľka spení, očistíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame
5.
Cibuľka je opražená, pridáme mäsko a osmahneme ho z oboch strán. Podlejeme vývarom. V druhom hrnci zatiaľ uvaríme kolienka.
6.
Pridáme šampiňóny a necháme podusiť, aby zmäkli. Keď sú mäsko aj šampiňóny mäkké, rozmiešame si v smotane múku a cez sitko prelejeme. Necháme ešte prevrieť a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...