Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Morčacie na šampiňónoch

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
6 ks
šampiňóny
1 ks
biela cibuľa
3 PL
maslo
3 PL
plnotučná horčica
2 ČL
soľ
3 ČL
mletá červená sladká paprika
štipiek
čierneho korenia
3 dl
slepačí vývar
250 g
cestoviny kolienka
1 dl
mlieko alebo smotana
1 PL
hladká múka
100 g
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Mäsko si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky - ja ich robím ako medailónky a jemne naklepeme.
2.
Jednotlivé kúsky osolíme, okoreníme, opaprikujeme - paprikujem cez sitko, aby som nemala hrudky v paprike a je to rovnomernejšie. Nakoniec si lyžičkou na každý kúsok podelím polovičku dávky horčice a roztriem. Mäsko otočíme a postup zopakujeme.
4.
Pokiaľ nám cibuľka spení, očistíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame
5.
Cibuľka je opražená, pridáme mäsko a osmahneme ho z oboch strán. Podlejeme vývarom. V druhom hrnci zatiaľ uvaríme kolienka.
6.
Pridáme šampiňóny a necháme podusiť, aby zmäkli. Keď sú mäsko aj šampiňóny mäkké, rozmiešame si v smotane múku a cez sitko prelejeme. Necháme ešte prevrieť a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.