Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Koláč s makom a červenou repou

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
amarantová múka
1 ks
vajce
100 ml
sójové mlieko
1 PL
olivový olej
1 PL
pomarančová kôra
1/2 KL
stévia

Plnka

200 g
červená repa
40 g
mletý mak
1 KL
stévia
5 PL
sójové mlieko
2 PL
mletý mak na posypanie
slnečnicové semienko
olej na vymazanie formy

postup

1.
Červenú repu ošúpeme, nakrájame na menšie časti a vložíme do sekáčika, kde ju rozmixujeme na kašu.
2.
Mak s mliekom dáme variť, pridáme stéviu a necháme krátko prevrieť. Potom mak vypneme a pridáme k nemu červenú repu. Premiešame a necháme postáť, kým urobíme cesto.
3.
Do misky dáme múku, vajce, stéviu, pomarančovú kôru, mlieko a olivový olej.
4.
Rukami spracujeme tuhé cesto. Ak sa bude lepiť, pridáme ešte trochu oleja.
5.
Koláčovú formu vymažeme olejom a rukami na dno roztlačíme cesto.
6.
Na cesto dáme plnku, vrch posypeme mletým makom a posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
alegretto
23.1.2015 16:26 | |
+0 -0
Prave som kolac okostovala a ten moj je poriadne odporny. Uz davno som nic odpornejsie nejedla. Neviem, ci som ho zle urobila, alebo co, ale je neskutocne hnusny. Mozem sa spytat, aku steviu ste pouzivali? Ja mam kupene susene stevia listy, teda ziadna chemia ani nic podobne a mozno preto mi to chuti tak odporne.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...