Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené husacie stehná

ingrediencie

4 ks
husacie stehná
podľa chuti
soľ
7 strúčikov
cesnak
2 ks
cibuľa
1 kg
zemiaky
2 stonky
petržlenová vňať

postup

1.
Stehná je nutné očistiť a osoliť a vložiť do pekáča. Stehná podliať asi 1/2 litrom vody. Okolo stehien poukladať strúčiky cesnaku, prikryť ich a piecť približne 1 hodinu kým nebudú mäkké.
2.
Zatiaľ si nachystame ošúpanú cibuľu a zemiaky, ktoré sme si nakrájali na hranolčeky. Ku husacím stehnám pridáme cibuľu a pečieme ešte takých 35 minút.
3.
Do väčšieho pekáča poukladáme zemiaky, ktoré pokvapkáme výpekom a opečieme.
4.
Na záver husacie stehná obložíme pečenými zemiakmi a opečenou cibuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
trololoo
13.10.2017 19:15 | |
+0 -1
preco je na obrazku aj rasca ? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...