Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zázvorový horúci nápoj

ingrediencie

čerstvý zázvor
citrón
med
čaj

postup

1.
základom pre prípravu výborného, horúceho, liečivého nápoja je naloženie zázvoru do medu a nato potrebujeme zázvor, med a citróny... výborné sú chemicky neošetrené ale dajú sa použiť aj obyčajné
2.
zázvor očistíme a nakrájame na drobno, citrón dobre ošúpeme, odstránime aj tú bielu šupu a nakrájame... ak použijete chemicky neošetrený citrón môžete ho pokrájať aj zo šupou, stačí ho len dobre umyť pod horúcou vodou
3.
do vhodného pohára vrstvíme nakrájaný zázvor, citrón a zalejeme medom... med by mal byť 3 až 5cm pod okrajom pohára, pretože citrón aj zázvor pustia šťavu a objem sa tým zväčší
4.
pohár uzavrieme a dáme do chladničky odležať na pár dní, najlepší je tak po dvoch týždňoch ale ja naň chodím už na druhý deň
5.
takto pripravený zázvor vydrží v chladničke celú zimu, len musíte priebežne dopĺňať zázvor, citrón a med... ja dávam aj pomaranče
6.
na prípravu horúceho nápoja si pripravíme čaj, do šálky dáme 1-2 lyžičky zázvoru aj s citrónom a medom a zalejeme horúcim, nie vriacim, čajom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
21zdenka7
6.4.2014 01:09 | |
+11 -0
mám ho vyskúšaný.....odporúčam ako prevenciu pred chrípkou
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...