Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mikulášikovia z lineckého cesta

ingrediencie

450 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
250 g
maslo
1 ks
prášok do pečiva

okrem toho

1 ks
vaječný bielok
160 g
práškový cukor
2 PL
strúhaný kokos
trochu cervenej potravinarskej farby,zopar hrozienok na oci zbytok WI na gulky na ciapky a na nos nemusi byt, mozno urobit iba z cukrovej polevy dzem na zlepovanie

postup

1.
Vsetky suroviny rychlo spracujeme na cesto. Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame do chladnicky na 1 hodinu aby sa dobre zachladilo. Cesto rozvalkame a vykrajujeme rozne tvary. Na mikulasikov potrebujeme srdiecka. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C, velmi kratko cca 7min. Iba do doby, kym zacnu kraje mierne ruzoviet. Vychladnute srdiecka zlepime dzemom. Cukor preosejeme a pridame bielok. Dobre vymiesame. Neslahame! Asi 2 PL cukrovej polevy odoberieme a pridame cervenu potravinarsku farbu. Cukrovou polevou namalujeme licka ( pouzila som novy, skolsky stetec) a posypeme kokosom. Oci (hrozienka) prilepime kvapkou cukrovej polevy. Vrch ciapky namalujeme cervenou cukrovou polevou. Namalujeme nostek a bombulu na ciapke. Mozeme dorobit aj z white icingu, Fantazii pri zdobeni sa medze nekladu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...