Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Osie hniezda nepečené

6
porcií
15
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mleté orechy
200 g
práškový cukor
1 ks
citrón
trochu
piškóty

Krém 1

125 ml
mlieko
125 ml
káva
2 ks
žĺtok
1 PL
zemiaková múčka
50 g
cukor
1 PL
maslo

Krém 2

200 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 PL
kakao

Poleva

100 g
čokoláda
40 g
stužený tuk

postup

1.
Mleté orechy a cukor spracujeme s bielkom dohladka. Formičku na osie hniezda vysypeme cukrom a vtlačíme do nej kúsok pripravenej hmoty, potom osie hniezdo opatrne vyklopíme na dosku poprášenú cukrom a necháme zaschnúť.
2.
V mlieku rozšľaháme žĺtky a smúkou a za stáleho miešania prilejeme teplú čiernu kávu. Pridáme cukor a maslo. Vložíme nad vodný kúpeľ a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Osie hniezda naplnené týmto krémom sa musia čo najrýchlejšie zjesť.
3.
Maslo vyšľaháme s cukrom, kakaom (prípadne kávou). Hniezda naplnené týmto krémom vydržia o dosť dlhšie.
4.
Jedným z týchto krémov naplníme hniezda, postavíme ich na piškóty a polejeme čokoládovou polevou. Tú pripravíme nad vodným kúpeľom, kde roztopíme rozlámanú čokoládu spolu s tukom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...