Kakaová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
pohár
práškový cukor
1/5
kocka
rastlinný tuk
1/3
pohár
polohrubá múka
3
PL
kakao
1/2
ks
šľahačka
1
ks
prášok do pečiva
1
ks
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica
Plnka
4
ks
žĺtok
1
pohár
práškový cukor
8
PL
šľahačka
1
kocka
maslo
2
PL
rum
postup
1.
Rastlinný tuk sa vymieša spolu s cukrom práškovým a vanilkovým. Postupne pridávame žĺtky a stále miešame.
2.
Do masy vmiešame kakao, šľahačku, mletú škoricu a premiešame. Nakoniec pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva, tuhý sneh a pomaly premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a necháme piecť.
3.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti. Plnku vytvoríme pomocou žĺtok, ktoré vymiešame s polovičkou dávnou práškového cukru a šľahačku. Všetko to šľaháme nad parou kým nám pekne nezhustne. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame zo zvyšným cukrom a rumom. Keď plnka vyhladne pridáme ju do masy z masla.
4.
Rozkrojený korpus postupne plníme nasledujúcim spôsobom. Povrch potrieme trochou plnky a posypeme kakaom, alebo ľubovolne ozdobíme. Jednotlivé pláty natierame krémom a nalepíme ďalší plát.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.