Pridať recept

Kakaová torta

ingrediencie

2 ks
vajce
1 pohár
práškový cukor
1/5 kocka
rastlinný tuk
1/3 pohár
polohrubá múka
3 PL
kakao
1/2 ks
šľahačka
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica

Plnka

4 ks
žĺtok
1 pohár
práškový cukor
8 PL
šľahačka
1 kocka
maslo
2 PL
rum

postup

1.
Rastlinný tuk sa vymieša spolu s cukrom práškovým a vanilkovým. Postupne pridávame žĺtky a stále miešame.
 
2.
Do masy vmiešame kakao, šľahačku, mletú škoricu a premiešame. Nakoniec pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva, tuhý sneh a pomaly premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a necháme piecť.
3.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti. Plnku vytvoríme pomocou žĺtok, ktoré vymiešame s polovičkou dávnou práškového cukru a šľahačku. Všetko to šľaháme nad parou kým nám pekne nezhustne. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame zo zvyšným cukrom a rumom. Keď plnka vyhladne pridáme ju do masy z masla.
4.
Rozkrojený korpus postupne plníme nasledujúcim spôsobom. Povrch potrieme trochou plnky a posypeme kakaom, alebo ľubovolne ozdobíme. Jednotlivé pláty natierame krémom a nalepíme ďalší plát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať