Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smrekový sirup proti kašľu

150
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 ks
mladých smrekových výhonkov
1/2 kg
med
3 ks
citrón

postup

1.
Na jar, v marci až máji si natrháme mladé, svetlozelené smrekové výhonky z koncov konárikov. Do sklených pohárov vrstvíme smrekové výhonky, kolieska citrónu, pár lyžíc medu a tak pokračujeme až po vrch pohára, ktorý potom dobre uzatvoríme a odložíme na slniečko.
2.
Po dvoch týždňoch scedíme, naplníme do pohára a odložíme do chladničky. Namiesto medu môžeme použiť aj kryštálový cukor. Sirup užívame preventívne v zime proti kašľu a nachladnutiu, 1-2 lyžice denne.
3.
V starých receptoch dokonca odporúčajú túto medicínu na tri mesiace zakopať do zeme, až potom scediť a naplniť do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...