Slávky s pórom
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
slávky
4
ks
pór
2
strúčiky
cesnaku
500
ml
biele víno
2
PL
madranské karí
125
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Do studenej a čistej vody ponoríme slávky, potriedime ich a nožíkom odstránime fúzy, ktoré vyčnievajú. Pór nakrájame na kolieska a vložíme ho do hrnca. Pridáme k nemu plátky cesnaku, karí a biele víno. Necháme prevariť.
2.
Slávky vysypeme do sita a vyhodíme všetky, ktoré sú otvorené. Ostatné pridáme do hrnca, prikryjeme a na prudkom ohni varíme asi 3 minúty. Počas varenia je potrebné potriasať hrncom. Po zdvihnutí pokrievky by mali ostať slávky otvorené. Ak ostanú niektoré zatvorené, vyhodíme ich. Napokon pridáme smotanu a môžeme rovno podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.