Syrové fondue
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
ementál
300
ml
biele víno
2
PL
kukuričný škrob
3
PL
čerešňovica
1
strúčik
cesnaku
korenie čierne
muškátový orech
postup
Pripravíme si nádobu na fondue a vložíme do nej strúhaný ementál, víno a zahrejeme až po bod varu. Syr sa začne postupne roztápať a vtedy oheň zmiernime. V miske spolu zmiešame čerešňovicu, strúčik cesnaku a kukuričnú múčku. Túto zmes pridáme do nádoby. Napokon ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Nádobu na fondue dáme na stôl aj s horákom. Na namáčanie do fondue si napríklad pripravíme, chlieb nakrájaný na kocky, hrozno a hlávkový šalát. Hrozno a chlieb pozapichujeme špáradlami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.