Pridať recept

Syrové fondue

ingrediencie

600 g
ementál
300 ml
biele víno
2 PL
kukuričný škrob
3 PL
čerešňovica
1 strúčik
cesnaku
korenie čierne
muškátový orech

postup

Pripravíme si nádobu na fondue a vložíme do nej strúhaný ementál, víno a zahrejeme až po bod varu. Syr sa začne postupne roztápať a vtedy oheň zmiernime. V miske spolu zmiešame čerešňovicu, strúčik cesnaku a kukuričnú múčku. Túto zmes pridáme do nádoby. Napokon ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Nádobu na fondue dáme na stôl aj s horákom. Na namáčanie do fondue si napríklad pripravíme, chlieb nakrájaný na kocky, hrozno a hlávkový šalát. Hrozno a chlieb pozapichujeme špáradlami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...