Pridať recept

Kačacie casserole

4
porcie
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
200 ml
červené víno
1 KL
bouquet garni korenie
1 stonka
rozmarín
300 g
šalotka
1 konzerva
biela fazuľa
200 g
oravská slanina
trochu
maslo
2 ks
mrkva
150 ml
kurací vývar
300 ml
pomarančový džús
220 g
šampiňóny
trochu
cesto
1 PL
ríbezľový lekvár

postup

1.
Šalotky očistíme a vložíme na 10 minút do vriacej vody. Rúru medzitým rozpálime na 170°C. Slaninu opečieme na rozpálenom oleji dozlatista a vyberieme. Pridáme trochu masla a opražíme odkvapkanú šalotku a cesnak dozlatova.
 
2.
Kačacie stehná umyjeme, utrieme utierkou a opražíme z oboch strán. Preložíme ich do keramického pekáča, ktorý sa pred použitím namáča do vody. Podlejeme ich výpekom a dáme na oheň. Poprášime múkou, pridáme slaninku, nakrájanú mrkvu, šalotky, cesnak a odkvapkanú fazuľu.
3.
Ďalej pridáme lekvár, pomarančový džús, vývar, korenie a šampiňóny. Zmes korenia bouquet garni je vlastne petržlen, tymian a bobkový list. Dochutíme soľou a korením.
4.
Keramický pekáč utesníme po okrajoch cestom, prikryjeme a pečieme v rozpálenej rúre približne 2 hodiny. Potom pekáč odkryjeme, ak je potrebné ešte dochutíme soľou a korením. Na kačke by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.
5.
Podávame v miskách s mäsom potrhaným na kúsky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať