Pridať recept

Créme brulee s levanduľou

8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
10 ks
žĺtok
1 téglik
smotana 33%
200 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilka
trochu
levanduľa

postup

1.

3/4 smotany zmiešame s cukrom, čerstvou vanilkou a levandulou privedieme k varu. Zvyšnú smotanu zmiešame so žĺtkami, vajíčkami a postupne do tejto zmesi prilievame prevarenú smotanovú zmes. Je potrebné túto zmes neustále miešať.

 
2.

Celú zmes prelejeme cez sitko, ochutnáme a podľa potreby môžeme pridať ešte cukor. Pripravené keramické misky naplníme zmesou. Do hlbokého plechu dáme vodu a do nej poukladáme keramické misky, takto pečieme dochrukava približne 25 minút pri teplote 160°C. Po upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme kryštálovým cukrom, ktorý skaramelizujeme. Ozdobíme ovocím podľa chuti a môže sa začať jesť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať