Fotorecept: Džem z melónovej šupky
20
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
šupka z červeného melónu
1
kg
želírovací cukor
2
dl
jablčný ocot
1
balíček
vanilínový cukor
2,5
litre
voda
1
ks
citrón
postup
1.
Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu.
3.
Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.