Pomarančový francúzsky toast
2
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
pomaranč
60
ml
plnotučné mlieko
1/4
KL
mletá škorica
2
ks
chlieb biely
75
g
pomarančový džem
50
g
kryštálový cukor
1
PL
maslo
postup
1.
Do misy vložíme šľahané vajcia, kôru z jedného pomaranča, mlieko a škoricu. Krajce chleba ponoríme do zmesi a necháme asi 2 minúty z každej strany nasiaknuť. Do kastróla nalejeme šťavu z jedného pomaranča spolu s džemom a cukrom. Vtedy oheň zmiernime a necháme variť asi 4 minúty. Sirup necháme chvíľu odstáť.
2.
Pripravíme si panvicu s ťažkým dnom a rozohrejeme v nej maslo. Na masle smažíme vajcový chlieb asi 2 minúty z každej strany, až dozlatista. Pripravený francúzsky toast podávame poliaty zlatým sirupom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.