Pridať recept

Posúch Naan

ingrediencie

250 g
hladká celozrnná múka
1/4 ČL
soľ
1/2 ČL
sóda bikarbóna
250 ml
biely jogurt

postup

1.
Múku, soľ a sódu preosejeme. Pomaly pridávame jogurt a vypracujeme hladké cesto. Vymiesime a necháme 1 hodinu prikryté vlhkou utierkou.
 
2.
Cesto rozdelíme na 9 porcií. Každú porciu vyvaľkáme na 5 mm hrubý kruh. Rozpálime hrubý plech, až je celkom horúci. Položíme naň posúch a pečieme 3-5 minút z oboch strán.
3.
Posúch by sa mal jemne nafúknuť a povrch by mal byť škvrnitý. Držíme ho v teple, zabalený do čistej utierky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičné posúchy
Vyskúšajte kysnuté i rýchle, nekysnuté posúchy ako lacné a sýte večere
Naši predkovia museli vedieť uvariť aj z mála a najmä lacných surovín. Ich jedlá museli byť sýte, aby muži...
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...