Celorznné šúľance
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
celé varené zemiaky
podľa potreby celozrnná múka
1
ks
malé vajce
štipiek
soľ
postup
Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame (pomelieme v mlynčeku), pridáme vajce, soľ, a podľa potreby múku. Vymiesime tuhé cesto, ktoré potom rozdelíme na časti, z ktorých vyľkáme malé šúlance. Šúlance pohádžeme do vriacej osolenej vody, počkáme kým vyplávajú na povrh a chvíľku ešte povaríme. Ja som si ich posypala makom a poliala medom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Natalli115
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.