Horúca čokoláda
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
smotana na šľahanie
300
ml
mlieko
100
g
horká čokoláda
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
kakao
podľa chuti
šľahačka, granko
postup
1.
Čokoládu si rozpustíme v miske nad parou, následne k nej pridáme jednu polievkovú lyžicu smotany a jednu polievkovú lyžicu mlieka. Poriadne rozmiešame a vypneme.
2.
V druhom hrnci zohrejeme (nenecháme prevrieť) zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridáme vanilínový cukor a kakao. K horúcemu mlieku a smotane pridáme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame. Necháme prevrieť a podávame. Odporúčam k pečivu Penam. Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.