Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

700 g
cibuľa
80 g
maslo
4 ks
toastový chlieb
1 PL
múka
3/4 liter
mäsový vývar
1/4 liter
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Olúpeme a na tenké kolieska nakrájame cibuľu. Kolieska cibule podusíme na 40 g masla.
2.
Plátky toastového chleba nakrájame na menšie časti a opražíme na zvyšku masla. K cibuli pridáme múku a dobre premiešame.
3.
Prilejeme vývar a víno a takisto poriadne rozmiešame. Cibuľu zakryjeme a necháme variť asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
4.
Polievku rozdelíme do misiek, pridáme kúsky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...