Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

700 g
cibuľa
80 g
maslo
4 ks
toastový chlieb
1 PL
múka
3/4 liter
mäsový vývar
1/4 liter
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Olúpeme a na tenké kolieska nakrájame cibuľu. Kolieska cibule podusíme na 40 g masla.
2.
Plátky toastového chleba nakrájame na menšie časti a opražíme na zvyšku masla. K cibuli pridáme múku a dobre premiešame.
3.
Prilejeme vývar a víno a takisto poriadne rozmiešame. Cibuľu zakryjeme a necháme variť asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
4.
Polievku rozdelíme do misiek, pridáme kúsky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.