Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

700 g
cibuľa
80 g
maslo
4 ks
toastový chlieb
1 PL
múka
3/4 liter
mäsový vývar
1/4 liter
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Olúpeme a na tenké kolieska nakrájame cibuľu. Kolieska cibule podusíme na 40 g masla.
2.
Plátky toastového chleba nakrájame na menšie časti a opražíme na zvyšku masla. K cibuli pridáme múku a dobre premiešame.
3.
Prilejeme vývar a víno a takisto poriadne rozmiešame. Cibuľu zakryjeme a necháme variť asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
4.
Polievku rozdelíme do misiek, pridáme kúsky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...