Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makový koláč s citrónovou polevou

ingrediencie

3 konzervy
polohrubá múka
2 hrnčeky
krupicový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
1 hrnček
nemletý mak
1 ČL
citrónová kôra

Citrónová poleva:

1 PL
horúca voda
1 PL
citrónová šťava
100 g
práškový cukor

postup

1.

Múku zmiešame s makom a kypriacim práškom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

2.

Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme olej. Potom ich spojíme so sypkou zmesou. Vypracujeme cesto.

3.

Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do chlebíčkovej formy. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 30 minút pri 185 °C. Upečený koláč necháme vychladnúť a hotový polejem citrónovou polevou.

4.

Citrónová poleva: Vodu s citrónovou šťavou nalejeme do misky a postupne zašľahávame cukor. Šľaháme metličkou, až kým poleva nemá hladkú konzistenciu. Hotovú nalejeme na koláč.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.