Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makový koláč s citrónovou polevou

ingrediencie

3 konzervy
polohrubá múka
2 hrnčeky
krupicový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
1 hrnček
nemletý mak
1 ČL
citrónová kôra

Citrónová poleva:

1 PL
horúca voda
1 PL
citrónová šťava
100 g
práškový cukor

postup

1.

Múku zmiešame s makom a kypriacim práškom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

2.

Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme olej. Potom ich spojíme so sypkou zmesou. Vypracujeme cesto.

3.

Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo do chlebíčkovej formy. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 30 minút pri 185 °C. Upečený koláč necháme vychladnúť a hotový polejem citrónovou polevou.

4.

Citrónová poleva: Vodu s citrónovou šťavou nalejeme do misky a postupne zašľahávame cukor. Šľaháme metličkou, až kým poleva nemá hladkú konzistenciu. Hotovú nalejeme na koláč.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.