Pridať recept

FOTORECEPT: Pomarančový koláč

12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
múkla hladká
125 ml
mlieko
4 ks
vajce
70 g
maslo
1 štipka
soľ
21 g
droždie čerstvé
3 ks
pomaranč
70 g
cukor práškový
5 ml
rum

Na ozdobu

podľa chuti
čokoládový toping, pomaranč, šľahačka

postup

1.
Suroviny.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
 
2.
Múku, rozdrobené droždie,soľ, nastrúhanú kôru z dvoch pomarančov zmiešame...
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
3.
...vajíčka s roztopeným tukom a cukrom(50g) zmiešame-nie dlho.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
4.
Pridáme do múkovej zmesi spolu s vlažným mliekom a poriadne rozmiešame.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
5.
Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a necháme ho vykysnúť asi 20 minút. Potom dáme formu do rúry a budeme koláč piecť pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, do zlatova.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
6.
Kým sa koláč pečie, urobíme si polevu. Vytlačíme z pomarančov šťavu. Do kastrólika pridáme k šťave aj 20dkg cukru a rum. Zvaríme. Udržiavame horúce.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
7.
Keď je koláč upečený, tak špajdlou popicháme korpus.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
8.
Potom, ešte horúci vylejeme na koláč horúcu polevu. Tá vsiakne do koláčika a dá mu rumovo-pomarančovú arómu.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
9.
Hotový koláč.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
10.
Teraz ho treba ozdobiť. Jedna varianta je posypaný cukrom a ozdobený plátkom pomaranča.
Fotorecept: Pomarančový koláč
Fotorecept: Pomarančový koláč
Zdroj: dorisa
11.
Alebo môžeme pokvapkať čokoládovým topingom a ozdobiť štvrťkami pomaranča a šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať