Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chutné pečené jablká

ingrediencie

4 ks
jablko
1 PL
lúpané mandle
1 PL
lieskové oriešky
1 PL
vlašské orechy
1 PL
hrozienka
1 PL
citrónová šťava
1 PL
med
1 PL
maslo
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.

Z jabĺk zrežeme vršok a vyberáme jadrovníky, tak aby sme neprerezali dno. Do vnútra nakvapkáme citrónovú šťavu.

2.

Hrozienka namočíme do vody a necháme odkvapkať. Zmiešame ich s mandľami, vlašskými a lieskovými orechami, škoricovým cukrom, maslom a medom.

3.

Pripravenou plnkou naplníme vydlabané jablká, prikryjeme odrezaným vrškom a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4.

Takto pripravené jablká zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút pri 180 °C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...