Pridať recept

Zapečené dijonské zemiaky

ingrediencie

800 g
zemiaky
50 g
maslo
1 dl
smotana na šľahanie
2 ks
cibuľa
1 PL
pikantná francúzska horčica
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame ich na tenké plátky.
 
2.
Do hrnca dáme rozpustiť maslo. Pridáme k nemu zemiaky a opečieme ich. Potom ich osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.
3.
Počas toho, ako sa zemiaky dusia, si zmiešame smotanu s horčicou a nadrobno pokrájanou cibuľou. Potom touto zmesou polejeme zemiaky. Chvíľu ešte podusíme.
4.
Udusené zemiaky preložíme do zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme ich na 5 minút. Hotové posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...