Pridať recept

Francúzsky čokoládový krém

ingrediencie

100 g
horká čokoláda
100 g
čokoládová poleva
500 ml
mlieko
40 g
maizena
80 g
cukor
4 ČL
instantná mokka káva
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Horkú čokoládu polámeme na malé kúsky.
 
2.
Do misky dáme 5 lyžíc mlieka, ktoré rozmiešame s maizenou.
3.
Zvyšné mlieko zohrejeme na miernom ohni, pridáme do neho polovicu polámanej čokolády, cukor, kávu a miešame, kým čokoláda nie je rozpustená.
4.
Za stáleho miešania pridáme vymiešanú maizenu a uvaríme krém.
5.
Smotanu vyšľaháme na šľahačku, ktorú spolu s druhou polovicou čokolády pridáme do vychladnutého krému. Dáme do chladničky, a potom podávame v pohári.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...