Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Syrová roláda

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
syr Eidam
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 ks
syrokrém
150 g
dusená šunka
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
100 g
maslo

postup

2.
Uvarené vajíčka, šunku a cibuľu nakrájame na drobnejšie kúsky.
3.
Syr v celku vložíme do mikroténového sáčku a varíme, pokiaľ sa syr nerozteká.
4.
Kým sa syr varí, urobíme si plnku. Zmiešame maslo, syrokrémy, šunku, cibuľu, vajíčka a petržlenovú vňať. Dochutíme, ak treba soľou.
5.
Vyberieme syr z vriacej vody, rozbalíme a na doske rozvaľkáme na čo najväčší plát.
7.
Zvinieme a zabalíme so alobalu a dáme do chladu stuhnúť.
8.
Krájame na plátky,podávame s kyslou uhorkoua chlebíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
5.5.2015 21:03 | |
+1 -1
ja som nejedla ten nevarený, ale klasika je klasika ale , keď si niekto chce zľahčiť robotu a bojí sa možno , že sa mi syr nerozvaľká, nemám nič proti tomu.
dzina11
5.5.2015 20:49 | |
+6 -3
Dá sa aj tak ale už je to iná chuť ten varený je určite lepší...........
amanitka
23.4.2014 15:19 | |
+41 -2
Dobrý recept, miliónkrát robený ale! :3 Nebabrite sa s varením Eidamu! Kúpte si plátkový, alebo si ho nechajte nakrájať v obchode na plátky (množstvo 400 gramov postačuje) a pekne si ho poukladajte na plech, na ktorý dáte papier na pečenie. Plátky ukladajte tak, aby sa vždy okrajmi cca 5 mm prekrývali. Na jeden plech vyjde asi 20 plátkov syra. Dajte ho na chvíľu 3-5 minút do vyhriatej rúry upiecť len kým sa tie okraje syra zlepia, potom ho vyberte, nechajte chvíľočku vychladnúť a šupnite na to tú plnku a zatočte ho do rolády. Je to rýchlejšie, nemusíte sa kašlať s varením Eidamu, ani sa vám nezgrcne keď je starší a ani nepotrhá pri vaľkaní a máte pokoj. Ušetríte si čas aj nervy. Vyskúšajte a budete nadšení. Tento zlepšovák nemám z vlastnej hlavy, ale počula som ho v akomsi českom rádiu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.