Pridať recept

Pečený roastbeef

ingrediencie

2 kg
hovädzia roštenka
1 ks
grilovací olej
750 g
cibuľa
750 g
paradajka
1 ČL
majoránka
1 strúčik
cesnaku
trochu
soľ
trochu
mleté korenie

postup

1.
Mäso potrieme grilovacím olejom a necháme asi 2 až 3 hodiny odležať. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, umyjeme a rozštvrtíme paradajky. Zeleninu dáme do misky obloženej alobalom. Osolíme, okoreníme majoránkou, cesnakom a korením.
 
2.
Misku vložíme do vyhriateho grilu alebo elektrickej rúry. Roštenku položíme na grilovací rošt, vsunieme na lištu nad zeleninou a grilujeme 40 minút pri 230° C. Potom mäso zabalíme do alobalu a 4 až 10 minút necháme odležať. Dochutíme zeleninu a podávame s mäsom. Príloha je vhodná bageta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať