Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočný ovocný strom

ingrediencie

1 ks
jablko
1 ks
mrkva
1 ks
pomaranč
2 ks
kiwi
50 g
čierne olivy
1 ks
červená repa
červené hrozno
biele hrozno
listy medovky lekárskej

postup

1.
Podľa toho, aký vysoký chceme mať stromček, si vyberieme mrkvu. Potom ju ošúpeme a jeden koniec zrežeme.
2.
Spodnú časť jablka taktiež zrežeme, aby nám na tanieri dobre stálo. Potom do neho vyrežeme dieru o trochu väčšiu, ako je obvod spodnej časti mrkvy.
3.
Do jablka a mrkvy napicháme páradlá smerom nahor. Podľa potreby môžeme páradlá dopichovať priebežne, aby bolo ovocie tesne vedľa seba a zakrylo jablko i mrkvu. Potom už len napichujeme ovocie rovnomerne na páradlá. Červenú repu uvaríme do mäkka a nakrájame na malé kocky. Inak je možné použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Hviezdičku vykrojíme z jablka, ktorú obalíme v trstinovom cukre (aby nám nezčernelo).
4.
Hotový strom pripravujeme cca 1-2 hod. pred konzumáciou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...