Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočný ovocný strom

ingrediencie

1 ks
jablko
1 ks
mrkva
1 ks
pomaranč
2 ks
kiwi
50 g
čierne olivy
1 ks
červená repa
červené hrozno
biele hrozno
listy medovky lekárskej

postup

1.
Podľa toho, aký vysoký chceme mať stromček, si vyberieme mrkvu. Potom ju ošúpeme a jeden koniec zrežeme.
2.
Spodnú časť jablka taktiež zrežeme, aby nám na tanieri dobre stálo. Potom do neho vyrežeme dieru o trochu väčšiu, ako je obvod spodnej časti mrkvy.
3.
Do jablka a mrkvy napicháme páradlá smerom nahor. Podľa potreby môžeme páradlá dopichovať priebežne, aby bolo ovocie tesne vedľa seba a zakrylo jablko i mrkvu. Potom už len napichujeme ovocie rovnomerne na páradlá. Červenú repu uvaríme do mäkka a nakrájame na malé kocky. Inak je možné použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Hviezdičku vykrojíme z jablka, ktorú obalíme v trstinovom cukre (aby nám nezčernelo).
4.
Hotový strom pripravujeme cca 1-2 hod. pred konzumáciou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...