Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočný ovocný strom

ingrediencie

1 ks
jablko
1 ks
mrkva
1 ks
pomaranč
2 ks
kiwi
50 g
čierne olivy
1 ks
červená repa
červené hrozno
biele hrozno
listy medovky lekárskej

postup

1.
Podľa toho, aký vysoký chceme mať stromček, si vyberieme mrkvu. Potom ju ošúpeme a jeden koniec zrežeme.
2.
Spodnú časť jablka taktiež zrežeme, aby nám na tanieri dobre stálo. Potom do neho vyrežeme dieru o trochu väčšiu, ako je obvod spodnej časti mrkvy.
3.
Do jablka a mrkvy napicháme páradlá smerom nahor. Podľa potreby môžeme páradlá dopichovať priebežne, aby bolo ovocie tesne vedľa seba a zakrylo jablko i mrkvu. Potom už len napichujeme ovocie rovnomerne na páradlá. Červenú repu uvaríme do mäkka a nakrájame na malé kocky. Inak je možné použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Hviezdičku vykrojíme z jablka, ktorú obalíme v trstinovom cukre (aby nám nezčernelo).
4.
Hotový strom pripravujeme cca 1-2 hod. pred konzumáciou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...