Pikantné bravčové rebrá
220
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčové rebierko
4
PL
med
3
PL
sójová omáčka
3
PL
kečup
1
PL
horčica
4
PL
vínny ocot
šťava z pomaranča
mletá papirka
pálivá paprika
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
2
ks
čerstvé chili
citrónová šťava
soľ
postup
1.
Na začiatok rebrá osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna a naložíme do marinády. Marinádu pripravíme z oleja a ostatných surovín vrátane medu. Vložíme chladničky v nádobe a necháme odstáť aspoň 6 hodín. Potom rebrá vyberieme a zabalíme do igelitového vrecka každé zvlášť. Vysajeme vzduch. Varíme na miernom ohni asi 3 hodiny.
2.
Rebra potom dopečieme z oboch strán na rošte. Počas pečenia môžeme potierať rebrá pripravenou marinádou. Podávame s chlebom alebo pečenými zemiakmi. Ako doplnok môžeme použiť s chutný dressingom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.