Pridať recept

Pikantné bravčové rebrá

ingrediencie

4 ks
bravčové rebierko
4 PL
med
3 PL
sójová omáčka
3 PL
kečup
1 PL
horčica
4 PL
vínny ocot
šťava z pomaranča
mletá papirka
pálivá paprika
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
2 ks
čerstvé chili
citrónová šťava
soľ

postup

1.
Na začiatok rebrá osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna a naložíme do marinády. Marinádu pripravíme z oleja a ostatných surovín vrátane medu. Vložíme chladničky v nádobe a necháme odstáť aspoň 6 hodín. Potom rebrá vyberieme a zabalíme do igelitového vrecka každé zvlášť. Vysajeme vzduch. Varíme na miernom ohni asi 3 hodiny.
 
2.
Rebra potom dopečieme z oboch strán na rošte. Počas pečenia môžeme potierať rebrá pripravenou marinádou. Podávame s chlebom alebo pečenými zemiakmi. Ako doplnok môžeme použiť s chutný dressingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.1.2013 00:30 | |
+0 -0
:P recept vyzerá veľmi dobre cez víkend ho vyskusam (y) dám vedieť ako chutilo dielo
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečené kura s medom
Mäso a med: Vždy perfektná kombinácia sladkého a slaného
Určite ste už počuli o tom, že med zjemňuje mäso. I keď kombinácia sladkého medu so slaným mäsom...
3 nevyhnutné kroky pre vytvorenie dokonalej marinády na kura
Poctivo vyberáte koreniny a bylinky do marinády, ale hotová kuracinka aj tak nechutí podľa vašich predstáv...
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.