Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žĺtkové rezy

48
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
práškový cukor
250 g
Hera
160 g
hladká múka
250 g
mleté vlašské orechy
5 ks
bielok
5 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor

postup

1.
Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Heru ( 250 g ) vymiešame s prášk. cukrom ( 250 g ), pridáme mleté orechy ( 250 g ) a múku ( 160 g ). Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
2.
Žltková poleva : 5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru. Zatiaľ kým sa koláčik pečie si vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na žĺtkovú polevu. Polevu rozotrieme ešte ne horúci koláč a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aisa281983
2.4.2015 12:22 | |
+42 -4
chýba kypriaci prášok !
Lele272
20.12.2013 20:18 | |
+1 -6
Vyzerajú fantasticky. Ja ich robievam tiež, ale neviem ich pokrájať, vždy sa mi na vrchu popraskajú. Ako ich prosím Vás krájate?
sladka.malina
21.12.2013 16:18 | |
+5 -5
nahrej si väčši ostrý nôž v horucej vode, potom ho vytiahni z vody, utri do sucha a takym horucim pekne zakusok rozkroj...ja to tak robievam
diabambulka
17.1.2014 13:39 | |
+5 -6
krájam ich čerstvo naostreným nožom :-) vtedy to ide ako po masle (y)
Lele272
20.12.2013 20:16 | |
+9 -2
Vyzeraju fantasticky, ja ich robievam tiež, ale vôbec ich neviem krajat, vždy sa mi na vrchu popraskaju. Ako ich prosim Vás krájate?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...