Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žĺtkové rezy

48
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
práškový cukor
250 g
Hera
160 g
hladká múka
250 g
mleté vlašské orechy
5 ks
bielok
5 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor

postup

1.
Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Heru ( 250 g ) vymiešame s prášk. cukrom ( 250 g ), pridáme mleté orechy ( 250 g ) a múku ( 160 g ). Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
2.
Žltková poleva : 5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru. Zatiaľ kým sa koláčik pečie si vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na žĺtkovú polevu. Polevu rozotrieme ešte ne horúci koláč a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sykynko101010
22.12.2017 16:07 | |
+1 -0
Treba do žltkovej polevy trosku oleja dať bude sa Vám to lepšie krájať
aisa281983
2.4.2015 12:22 | |
+59 -6
chýba kypriaci prášok !
Lele272
20.12.2013 20:18 | |
+3 -9
Vyzerajú fantasticky. Ja ich robievam tiež, ale neviem ich pokrájať, vždy sa mi na vrchu popraskajú. Ako ich prosím Vás krájate?
sladka.malina
21.12.2013 16:18 | |
+8 -6
nahrej si väčši ostrý nôž v horucej vode, potom ho vytiahni z vody, utri do sucha a takym horucim pekne zakusok rozkroj...ja to tak robievam
diabambulka
17.1.2014 13:39 | |
+7 -7
krájam ich čerstvo naostreným nožom :-) vtedy to ide ako po masle (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...