Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnak
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
1/3 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
tymian
1 PL
olivový olej
majonéza na ozdobu

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
6.
Pred podávaním ozdobíme kôpkami tatárskej omáčky alebo majonézy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...