Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnak
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
1/3 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
tymian
1 PL
olivový olej
majonéza na ozdobu

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
6.
Pred podávaním ozdobíme kôpkami tatárskej omáčky alebo majonézy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.