Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnak
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
1/3 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
tymian
1 PL
olivový olej
majonéza na ozdobu

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
6.
Pred podávaním ozdobíme kôpkami tatárskej omáčky alebo majonézy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...