Pridať recept

Oriešky vo formičke

50
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 dkg
múka hladká
30 dkg
hrubá múka
20 dkg
mleteho cukru
30 dkg
maslo
25 dkg
mleté vlašské orechy
5 ks
vajce
20 dkg
maslo
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Hladkú, hrubú múku, 20 dkg cukor,30 dkg maslo, mleté orechy a 1 vajce zmiešame na cesto s ktorým plníme orieškové formičky a pečieme cca 20 min do ružova. po upečení vyklopíme z formičiek.
 
2.
Plnku si pripravíme tak, že 4ks vajec s mletým a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo.
3.
Plnkou natierame rovnú časť orieška a naň prilepíme ďalší oriešok. Keď máme oriešky pospájané, tak ich ešte nakoniec vyváľame :) v mletom cukre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...