Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce salko

ingrediencie

300 ml
mlieko
20 g
maslo
100 g
cukor

postup

1.
Všetky ingrediencie vložíme do hrnčeka a zohrievame a varíme za občasného miešania...Netreba to príliš miešať..
2.
Po pol hodinke varenia už začína po okrajoch mlieko hustnúť a tak teraz je ten správny čas, sledovať premiešavať aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu... Približne za ďalších 10 minút máme hotovo :-)))
4.
z tohto množstva sme si vyrobili 160 g kvalitného a domáceho salka, ktoré som použila na výrobu domácich bounty guličiek :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
JanoBlond007
12.12.2014 10:35 | |
+19 -23
300 ml mlieka cca 20 centov, 100 g cukru cca 7 centov, 20 g masla cca 15 centov, hodina roboty cca 2,- eurá (pri minimálnej mzde), umývanie riadu (voda, saponát, čas), energia na varenie - komplet cca 3,- eurá - kua, to sa oplatí, pretože salko v obchode stojí cca 2 éčka / 397 g (mám doma, pozrel som gramáž). Výsledok je - citujem " z tohto množstva sme si vyrobili 160 g kvalitného a domáceho salka, ktoré som použila na výrobu domácich bounty guličiek ". Takže z KÚPENÉHO, t.j. NEDOMÁCEHO masla, mlieka a cukru vyrobíme DOMÁCE salko drahšie o 40 % v porovnaní s NEDOMÁCIM - blahoželám :D 
java12666
11.12.2014 19:12 | |
+11 -0
Dakujeeeeeem ani neviete ako ste ma tym salkom potesili,zijem v Nemecku a strasne mi tu chyba doma na Slovensku som pouzivala casto salko do plniek a ine maskrtky,super prislo mi ti pred sviatkami ako darcek od Vas,,,,
gabi312
25.7.2014 12:07 | |
+1 -1
Musím napísať Bohužiaľ ale nezhustlo mi. :(
diabambulka
26.7.2014 22:22 | |
+8 -1
Ako dlho si varila ? Čím dlhšie varíš tým hustejsie, okolo 40 minút varíš.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...