Porterhouse steaky s rozmarínom a červeným vínom
4
porcie
72
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Omáčka
250
ml
červené víno
500
kg
hovädzí vývar
125
ml
kečup
1/4
KL
tymian
1/4
KL
mleté čierne korenie
Steaky
2
ks
hrubý steak portehause
olivový olej
2
PL
rozmarín
2
KL
morská soľ
1
KL
mleté čierne korenie
2
PL
maslo
postup
1.
Hovädzí vývar vo veľkom hrnci zmiešame s červeným vínom, kečupom, tymianom a korením. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme asi 30 minút za občasného premiešania. Napokon odstavíme hrniec zo sporáka.
2.
Obe strany steaku jemne potrieme olejom a ochutíme rozmarínom, korením a soľou. Je potrebné nechať mäso pred grilovaním odležať aspoň na 30 minút.
3.
Grilovací rošte pripravíme na veľké teploty a steaky prudko opečieme priamo nad horúcim popolom pri zatvorenom veku pritom ich obraciame a podľa potreby aj premiestnime na rošte. Potom opekáme ďalej nad horúcim popolom, ale už nepriamo a tiež pri zatvorenom veku. Farba má byť ružová a preto je potrebné na grilovať asi 6 minút.
4.
Po dogrilovaní necháme steaky ešte asi 5 minút odpočívať. Omáčku opäť privedieme do varu a potom ju dáme dole zo sporáka za stáleho miešania a pridáme do nej maslo. Ochutíme. Steaky je potrebné rozporcovať a podávajú sa teplé. Ako príloha môžu slúžiť varené alebo opekané zemiaky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.