Pridať recept

Melónový sorbet

ingrediencie

120 ml
voda
500 g
červený melón
3 PL
práškový cukor
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra

postup

1.

Vodu zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a dáme variť. 

 
2.

Varíme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom necháme vychladnúť.

3.

Melón zbavíme jadierok, nakrájame ho na malé kúsky a rozmixujeme.

4.

Rozmixovanú zmes zmiešame s vychladnutou cukrovou vodou. Dáme do chladničky na hodinu.

5.

Po vychladnutí dáme sorbet do vhodnej nádoby na mrazenie, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť aspoň 4 hodiny. 

6.

Každú polhodinu zmes premiešavame vidličkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať